c.i.n.t.a


cinta a.k.a love ? umm bunyinyer macam best je kan ? rasa nak try tapi maaflahh , tak ade dalam KAMUS DEWAN . benda ini menyebabakan cikgu mengalami sindrom yang ada pada pelajar zaman sekarang . best ke bercita ini ? kalau nak tahu try lahh . alahh tak payah try tengok je orang bercinta macam mane . kalau yang lelaki , poket sentiasa kosong , apa taknye ? bila bercinta nak kluar dating . bila dating , tidaknyer seminggu sekali . lepas rindu katakan . dah tuh belanja makan kat tempattempat mahal , warungwarung tak main , tak ade class katakn . yang perempuan plakk , sikitsikit , takut tu lahh , takut ni lahh , iyelahh , bimbang pakwe tackle orang lain , tak pun , orang lain yang tackle dia . takut tu , takut ni , mana syokk bercinta



dari sudut lain plakk , bila bercinta waktu sekolah menyebabkan , pelajaran terganggu . memang lahh bukan semua orang yang bercinta itu bodoh , tapi bila menghadapi masalah cinta , kebijaksaan mereka automatik tak dapat membantu . terus terang saya katakan , orang yang bijak bercinta tetapi seandainya menghadapi masalah cinta , wajahnya macam seperti hilang akal , takk bermaya , frust lahh konon .




bukan nak larang , korang kata ' ala , cikgu dulu pun bercinta jugak . ' . kalau cikgu tak peduli , ramailah minahminah bunting kat sekolah . kadangkadang , bila difikirkan kelakar jugak . yelahh basuh baju tak bersihh , ada hati nak jadi mak orang , yang lelaki plakk , takde duit , nak jadi bapak orang . bak kata nabil " lu pikir lahh sendri " .




mungkin sesetengah orang berpendapat , bercinta dia rasa semangat nak belajar , jangan nanti result keluar , katakan takdir lahh , aku gagal nak buat macam mane !





inilah perangai remaja sekarang ! bukan aku mengata tapi hakikat .

so , beramal lahh kita :))




# copy kat majalahh :0



 
Template Edited By Amirah Zahidah RZ ♥ All Rights Reserved © 11 Nov 2011